woensdag, juli 24, 2024

Italiaanse Kerstwensen

Italiaans is een prachtige taal en een Italiaanse kerstwens klinkt daarom ook erg bijzonder. Wil je laten horen dat je de taal machtig bent dan kun je er voor kiezen om dit jaar de onderstaande Italiaanse wensen gebruiken. Zijn Italiaanse kerstwensen echt anders dan Nederlandse/Belgische?

Ja, Italiaanse kerstwensen kunnen enigszins verschillen van de gebruikelijke wensen in andere talen. Traditionele Italiaanse kerstgroeten bevatten vaak specifieke uitdrukkingen en wensen die passen bij de Italiaanse cultuur. Hier zijn enkele voorbeelden:

  1. Buon Natale: Dit betekent “Vrolijk Kerstfeest” in het Italiaans. Het is de meest gebruikelijke manier om Kerstmis in Italië te wensen.
  2. Felice Anno Nuovo: Dit betekent “Gelukkig Nieuwjaar” in het Italiaans. Het wordt vaak toegevoegd aan kerstwensen omdat het gebruikelijk is om beide feesten samen te vieren.
  3. Tanti Auguri di Buone Feste: Dit betekent “Veel geluk voor de feestdagen”. Het is een bredere wens die van toepassing is op zowel Kerstmis als Nieuwjaar.
  4. Che il Natale porti gioia e serenità: Dit betekent “Moge Kerstmis vreugde en sereniteit brengen.”
  5. Con affetto e simpatia: Dit betekent “Met genegenheid en sympathie.”
  6. Pace e amore: Dit betekent “Vrede en liefde.”
  7. Auguri di un Natale pieno di felicità: Dit betekent “Wensen voor een Kerstmis vol geluk.”
  8. Natale con i tuoi, Capodanno con chi vuoi: Dit betekent “Kerstmis met je familie, Nieuwjaar met wie je maar wilt.” Het benadrukt het belang van familie tijdens Kerstmis en de vrijheid om Nieuwjaar met vrienden te vieren.
  9. Auguroni per un sereno Natale e un anno nuovo pieno di soddisfazioni: Dit betekent “Grote wensen voor een vrolijk Kerstfeest en een nieuw jaar vol voldoening.”
  10. Con l’augurio che il prossimo anno sia ancora più speciale di questo: Dit betekent “Met de wens dat het komende jaar nog specialer mag zijn dan dit.”

Deze uitdrukkingen weerspiegelen de warmte, vreugde en goede wensen die typerend zijn voor de Italiaanse kersttradities.

Als je familie of vrienden hebt die in Italië wonen dan is het natuurlijk ook erg leuk om dit jaar met kerstmis een kerstgroet in het Italiaans uit te brengen. Vind je het lastig om een mooie tekst te verzinnen dan kun je de onderstaande teksten gebruiken. Mocht Italiaans te lastig zijn dan kun je ook overwegen om een Engelse kerstwens of gewoon een Nederlands kerstwens te kiezen.

Italiaanse kerstwensen 2021 Colosseum

Kerstwens in het Italiaans

un buon natale – een gelukkig kerstfeest

un natale sereno – een zalig kerstfeest

un natale pieno di amore, pace e felicità – een kerst vol liefde, vrede en geluk

Ti auguro un natale sereno e un felice anno nuovo – ik wens je een zalig kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar!

Vi auguriamo un felice it sani nuovo anno